“Ziekte aanvaarden blijft schipperen” – SarcoScoop

Deze zomer is het vijf jaar geleden dat sarcoïdose voor de tweede keer mijn leven overhoop gooide. Ter gelegenheid hiervan heb ik voor SarcoScoop, het magazine van de patiëntenvereniging, een ervaringsverslag geschreven met de titel ‘Aanvaarden wat is. Innerlijk blijft het schipperen’.

Klik hier om te lezen

2 gedachten over ““Ziekte aanvaarden blijft schipperen” – SarcoScoop”

 1. Dag Jules, ik mis je in de Sangha. Door je lange afwezigheid wordt steeds voelbaarder wat een tol deze ziekte van je eist
  En toch ben je er elke keer ook weer wel, alleen al omdat we noemen dat je er niet bent. En je hoort gewoon bij de Sangha, op afstand. Ik hoop dat je veel hebt aan mediteren. Ik heb laatst voor het eerst zo genoten van ademhalen, ik denk precies zoals Thay het bedoelt. Dat was fijn, dat deelde ik bij het dharmadelen, en nu met jou.
  Veel beterschap,
  Harte groet
  Marlies.

 2. Jules,

  Wat beschrijf je je verhaal helder. Je deelt je ziekte/proces met ons zonder enig drama, wat zeker niet vanzelfsprekend is.
  En wat een wijze vrouw heb je toch(het cadeau) , dat heb ik al eerder tegen je gezegd. De meditatie en de beoefening daarvan heeft je toch enige rust gebracht, en doet dit nog, te midden van zoveel onzekerheden. Als rust het goede woord is, misschien is het ruimte?

  Alle goeds gewenst voor jou en je gezin.

  Hilde

Reageren