“Bewonderenswaardig bronnenonderzoek”

De derde wetenschappelijke recensie van mijn vorig jaar verschenen boek ‘De mannen achter De Standaard’ is onlangs verschenen.

“Prast heeft bewonderenswaardig bronnenonderzoek verricht. […] De uitkomsten van dit onderzoek ad fontes leveren met elkaar een beeld op dat zich met vrucht laat lezen: met tal van zakelijke en financiële details, bovendien met de nodige Amsterdamse ‘couleur locale’ en met name ook met interessante doorkijkjes op de stijl van leiderschap van Abraham Kuyper,” schrijft dr. G. van Klinken, verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam, in het Documentatieblad voor de Nederlandse Kerkgeschiedenis.

Van Klinken memoreert het artikel ‘Bliksemstralen uit Jeruzalem: Abraham Kuyper en de mannen achter De Standaard’ dat ik precies dertig jaar geleden, in december 1989, publiceerde in het Documentatieblad.

Het boek ‘De mannen achter De Standaard. Geschiedenis van een antirevolutionair dagblad’ is als pdf-bestand online verkrijgbaar op deze website; het gedrukte boek is nog steeds in de handel – klik hier voor de desbetreffende links.

De recensie van Van Klinken en de twee eerdere besprekingen zijn te lezen door hier te klikken.

Auteur: Jules Prast

Jules Prast (1961) is historicus, auteur, sarcoïdosepatiënt en zenboeddhist, voorheen werkzaam in verschillende communicatiefuncties bij de overheid en in het bedrijfsleven. Meer over de auteur |

Reageren